Aug 30, 2005

Nawijn wil snelle naturalisatie voor Kalou

DEN HAAG - Minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie moet Salomon Kalou versneld de Nederlandse nationaliteit verlenen. Dat vindt Tweede-Kamerlid Nawijn (Groep Nawijn), die de minister dinsdag Kamervragen heeft gesteld. Nawijn vindt dat de uitverkiezing van Kalou tot talent van het jaar 2005 aantoont dat de 19-jarige Feyenoord-voetballer uit Ivoorkust een grote bijdrage kan leveren aan het Nederlandse voetbal.

Verdonk maakte medio mei bekend dat Kalou niet in aanmerking komt voor een versnelde procedure. Ze vindt dat hij de normale procedure moet doorlopen, waarbij buitenlanders pas na vijf jaar het Nederlandschap kunnen verkrijgen. De voetballer heeft tegen het besluit bezwaar aangetekend. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Justitie is Kalou vorige week gehoord in het kader van zijn bezwaarschrift en volgt in principe binnen zes weken een uitspraak.

Volgens Nawijn zijn in zijn verleden als directeur van de Immigratie- en Naturalisatiedienst diverse topsporters op zijn advies versneld genaturaliseerd. "Als er een Nederlands belang mee is gemoeid, kan dit zonder problemen."
Het Kamerlid vindt dat Verdonk buiten haar boekje is gegaan door zich "eigenhandig een oordeel te vormen over de voetbalkwaliteiten van Kalou". En dat terwijl bondscoach Marco van Basten haar een aanbevelingsbrief had gestuurd. Tevens wijst Nawijn op een aantal experts uit de voetbalwereld, zoals Johan Cruijff en Ronald Koeman, die Kalou "een verrijking voor het Nederlandse voetbal vinden". "Zoiets kun je als minister toch niet naast je neerleggen?"

8 comments:

Liselotte said...

Het moet toch niet vel gekker worden. We hebben zelf al genoeg talentvolle spelers. Laat dat irritante ventje toch gewoon voor zijneigen land voetballen! Hoe lang blijft ie uberhaupt nog in Nederland? Als het een beetje mee cq tegen zit is ie over 2 weken al het land uit en anders over een paar maanden en dan heeft ie helemaal geen binding meer met Nederland...
met andere woorden: Wat een onzin...laat de hele politiek zich eerst maar eens buigen over TBS-ers (bijvoorbeeld)voordat ze zich gezamenlijk druk gaan maken over Kalou... die man is echt geen prio!

Anonymous said...

t was ook een van de weinige keren dat ik me in een beslissing van verdonk kon vinden. omdat die gozer toevallig kan voetballen en omdat cruyff t zegt moet ie maar een versnelde procedure krijgen?! wat dan van die mensen die in hun eigen land een universitaire graad hebben behaald maar hier niks kunnen beginnen? zijn die niet een verrijking voor de nederlandse samenleving en mogen die daarom dan geen voorrang??

Maar goed, nawijn maakt zichzelf wederom onsterfelijk belachelijk door zo met twee maten te meten. ik heb m ook wel es anders over asielzoekers horen blaten..

Liselotte said...

LOL...ja, sommige zijn wat kieskeurig...of noemen ze dat nou oogkleppen? Maar Nawijn gaat in navolging van Donner ook de geschiedenisboeken in (als eren van die politici zonder inzicht)

Anna said...

Belachelijk! Nawijn denkt natuurlijk dat dit hem populair kan maken... Want het is triest gesteld met hem, dus hij kan wel wat medestanders gebruiken.
Maar ik ben dat iig niet.
Regels zijn regels, wacht maar op je naturalisatie. Voetballers hebben we ondertussen genoeg in Nederland, een non-argument dus. En voetbal is idd niet zo'n verrijking voor de samenleving als andere beroepen.
Bovendien hoorde ik dat hij vooral een Europees paspoort wil, zodat hij dan makkelijker in de Engelse (!) competitie kan spelen... Jaja, logisch. Waarom wil je dan uberhaupt een NEDERLANDSE nationaliteit. Aan zulke mensen hebben we natuurlijk niks.

Anna said...

Kortom: rot op Nawijn.

Liselotte said...

oh, met andere woorden: hij kan de engelse nationaliteit niet krijgen....mag Nawijn zich ook wel eens gaan afvragen waarom dat is..... Ik bedoel, Engeland heeft toch eerder goede voetballers voor zijn nationale elftal nodig dan Nederland....

Anonymous said...

Die vent is zo eng. Ik kan me nog zo het trauma moment voor de geest halen dat ik buiten bij de deur van Thialf stond, net naar binnen wilde lopen en plots bijna tegen Nawijn aan liep! (zn tig bewakers stonden 'in de weg') Uitgedost met oranje sjaaltje....heeeeel eng. Wilde ie zieltjes scoren bij t schaatsen. Bah.

Anonymous said...

Rechtse politici hebben t trouwens altijd over asielzoekers die misbruik willen maken van het NL systeem waardoor het als volledig legitiem wordt beschouwd om goedwillende mensen jarenlang te laten wachten en vervolgens zonder pardon weer terug te sturen.

Kan iemand (Nawijnpijn) mij dan uitleggen waarom Nawijn plots zo voor Kalou pleit die duidelijk niet van plan is om de rest van zn leven in NL te blijven (iets wat bij Maxima iig wel wat duidelijker was)???? Zucht....Over oogkleppen gesproken.