Nov 21, 2005

Een ongelofelijk schaatsweekend!

Het leek wel even of we qua sprint tien jaar terug waren in de tijd. Dat was namelijk de laatste keer dat ik zoveel mensen heb zien vallen op de sprint. Van Velde bleef deze keer gelukkig wel staan, maar erg zeker leek ie niet in de bochten. Maar nog even terug naar de vallende schaatsers en springende coaches.

Allereerst zagen we Kuipers een prachtig balletstukje uitvoeren en vervolgens hard tegen de boarding gaan ( en de Amerikaanse sprintcoach mocht over de boarding). Gelukkig deed ie het op de 500 m wel weer aardig met een PR. Dan hebben we de buikschuivende Ireland. Het was goed om te zien dat ie zondag wel bleef staan en dat ie weer terug is in de schaatstop. En het was verbazingwekkend hoe snel ie weer stond na de buikschuiver. Ik zou waarschijnlijk nog schuivend over de finish zijn gegaan. Dan hebben we Wennemars die twee keer op een en hetzelfde blokje gaat staan en behoorlijk hard tegen de boarding aan gaat. En dan zijn er nog een paar wiens naam ik niet heb onthouden die ook de boarding van dichtbij hebben gezien. In dit licht is het ook niet raar dat Even Wetten zich afmeldde voor de tweede 500m. Die had de boarding vorig jaar op de 500m ook al een paar keer van dichtbij gezien en zag blijkbaar in dat er een kans in zat dat ie die weer tegen zou komen…

En als we het dan toch over de Noren hebben, wat heeft Peter Mueller een grote mond gehad. Als we hem hadden moeten geloven dan hadden de Noren nu 5 wereldtitels gehad, vooral die op de 5 kilometer. Of ze hebben iets te hard getraind of ze zijn nog in training en blazen straks iedereen van de baan af. Maar gelukkig deed ons Nederlands wonderkind het Sven Kramer het goed en greep hij de wereldtitel voor de neus van Chad Hedrick. Beetje jammer was het wereldrecord van Shani Davis. Ik vind het een erg ergerlijk kereltje, dat een beetje loopt rond te rennen met zijn beer en zijn moeder die overal loopt rond te schreeuwen dat Shani haar zoon is. Ik hoop echt dat hij flink onderuit gaat op de Olympische Spelen!

No comments: