Nov 18, 2005

Voetbalrel rondom Turkije

Het is ongelofelijk hoe vaak Turkije in het nieuws is. Laatst nog een keer over de hoofddoekjes op de universiteiten (of beter gezegd, het verbod om met een hoofddoekje naar een school te gaan) en nu de ongeregeldheden tijdens Turkije - Zwitserland (voor de niet-voetbalfan, het gaat hier om voetbal). Ik heb de beelden gisteren twee keer voorbij zien komen en het is indrukwekkend hoe dat uit de hand is gelopen. En de toespraak van die turkse man (de trainer of het hoofd van de Turkse voetbalbond, dat weet ik ff niet meer). De pot verwijt de ketel! Maar het allerergst is dat de Europese gemeenschap zich hier helemaal niets van aan trekt en gewoon doorgaat met bedenken of Turkije er bij mag of niet. In Argentinie werd ik er zelfs om uitgelachen dat wij Europeanen zo stom waren om er zelfs over te denken om Turkijetoe te laten. Ze schenen het onder andere vooral van de Nederlandsers niet te begrijpen. Of we al niet genoeg problemen hadden met Nederlanders van Turkse en Marokaanse afkomst...
PS : ik snap ook wel dat het allemaal niet zo simpel ligt, maar er moet toch ergens een lampje gaan branden, al zijn bv de Nederlandse politici voornamleijk bezig met zichzelf eerst in de problemen te werken om vervolgens te proberen er weer uit te komen en dat slikt heel wat tijd in.
Nou ja, dit even in het kort...maar die Zuid -Amerikanen zijn slim. in heel Buenos Aires is maar een moskee en op het gebied van rellen en terrorisme is het er verdomde rustig, simpelweg omdat ze zich er niet mee bemoeien!

5 comments:

Anna said...

En zo kom je er weer eens achter hoe erg voor lul je wel niet staat met je land, als je bv in Argentinie bent. M'n broer viel het ook al op dat in Zuid-Amerika die ellende echt helemaal niet aanwezig is.
Nu kan zo'n voetbalrel natuurlijk ook in een ander land gebeuren. Vorig jaar Inter met al dat vuurwerk was ook niet echt netjes.
Maar het gaat natuurlijk om zoveel meer, die toetreding. En alles bij elkaar maakt het gewoon dat Turkije er niet bij hoort is ook mijn opinie.
Die rel was echt schandalig. Ik was echt zo verbaasd dat je na het fluitsignaal niemand zag vieren, maar als een gek het veld af renden, dat is toch niet normaal! Ik heb nog nooit zoiets gezien. Voetbal is hard, maar toch echt niet zo. En dan die trainer, wat een lul zeg, die neemt de integriteit van iedereen behalve z'n eigen elftal in twijfel. Hallo, weet je wel wat er is gebeurd. Als die Turken nou op z'n minst eens het boetekleed zouden aantrekken, maar nee hoor. Voor mijn part worden ze voor de eerstkomende 10 WK's geschorst, want het was niet alleen het publiek, het waren zelfs de voetballers. (EK's daar doen ze toch hopelijk niet aan mee)
Sport verbroedert en sport doet grenzen vervagen, halleluja

Liselotte said...

ik dacht al dat het de trainer was, maar later hoorde ik dat de vice voorzitter van de bond eenzelfde dingen had gezegd. Maar die trainer ging echt buiten zijn boekje, die moeten ze schorsen...en niet meer het land uit laten gaan. Ik hoop dat zijn landgenoten die ie ook beschuldigt hem levend villen. Eikel. maar dat ze zo hard moesten rennen is niet normaal en dat er op de bus geschoten wordt, sorry zo'n land hoort niet bij Europa, het heeft een compleet andere mentaliteit!... De Zwitsers mogen blij zijn dat ze het er levend af hebben gebracht!

Anna said...

Niets aan toe te voegen, helemaal mee eens. En die mentaliteit gaat ook niet 1,2,3 veranderen dus kappen met het hele idee.

Liselotte said...

ZO, en nu Brussel ff naar dit puntje loodsen

Anna said...

Ja, die zouden zich eens meer bezig moeten houden met het lezen van weblogs.
En de Fifa moet het ook even lezen. Wel fijn trouwens dat die Blatter een Zwitser is, verhoogt de kansen op een zware straf.