Apr 24, 2006

Shop till you drop.... (Genua update nr. 14)

Dinsdag 18 april
Weer vroege ochtend...nou ja, relatief natuurlijk. Om 9.45 stappen we op de shuttle naar het treinstation om daar weer kaartjes te kopen voor de trein. San probeert een koffie te halen (Latte deze keer) maar komt tot mijn grote verbazing met twee bekers terug. Deze keer geen Italiaans gebabbel maar Engels had ze gedacht, maar de persoon aan de andere kant van de balie haalde Do you have en Due door elkaar. Nou ja, het is in elk geval geen espresso. Vervolgens willen we de koffers in de lift zetten en met de lift naar beneden, maar de lift doet het niet. Heel vervelend. We zijn op de heenweg over het spoor gelopen (met een hele treinlading) maar er staat heel groot dat dat niet mag. Maar aangezien de lift het niet doet en het handvat van de koffer van San stuk is (en ik het helemaal met dat gesjouw gehad heb) lopen we toch over het spoor. Niet veel later wordt er prompt in het engels omgeroepen dat er niet over het spoor gelopen mag worden. Oeps…. Terug in de trein gaat alles snel. Het grootste gedeelte zitten we weer in de tunnels. Het plaatsje Ravallo ziet er ook erg leuk uit…onthouden!

Weer terug in Genua brengen we onze spullen weer naar de stinkkamer en gaan snel shoppen. En ik moet zeggen, ik slaag redelijk. Een rok en een jurkje bij H&M en een leuke bruine rok bij Promod. Ze hadden daar erg veel leuke dingen, maar mijn maat zat er natuurlijk net weer niet bij. Heel fijn. Iedereen heeft natuurlijk mijn maatje!. Tussendoor lunchen we nog ergens, maar dat ziet er te ranzig uit en mijn maag gaat ook een beetje van slag. Maar op zich niet eens heel slecht. In de krant lezen we ondertussen honderden verhalen over Seedorf. Die is hier wel geliefd lijkt het.

In de avond willen we graag bij Ugo eten, maar dat blijkt, ondanks wat het bordje met de openingstijden aangeeft, dicht te zijn. Shit! Hebben we ons zo op verheugd. Nou ja, dan maar niet moeilijk doen en terug naar het restaurant waar we de eerste avond ook hebben gegeten. Zo weten we tenminste zeker dat we iets te eten krijgen. We beginnen weer met de meloen met ham, want die is erg goed en gaan daarna aan de mosselen, heerlijk! Als toetje gaan we weer voor zo’n citroensorbet met wodka…. Iets minder lekker dan degene in La Spezia, maar nog steeds erg lekker. Omdat het voetbal op het punt van beginnen staat, lopen we naar buiten en kijken of we ergens een kroegje kunnen vinden waar we Milaan- Barca kunnen kijken. Dat gaat helaas niet (niets open met tv) en dus belanden we weer op de kamer, waar we uitkomen op de Duitse zender en waar we ons ruim 90 minuten afvragen waarom Milaan Mailand is het Duits…..Daarna de laatste pagina’s lezen en pitten!
(laatste foto is de universiteit van Genua)

No comments: