Sep 18, 2008

Dag 32: wachten op de bus in La Rioja

18 september

Ben het ene internet cafe nog niet uit of loop het volgende al weer binnen. Nou ja, er zit wel een stevige busreis tussen natuurlijk.
Gisteren na een korte herpaksessie (waarbij Marloes wonderlijk een sok is kwijtgeraakt) zijn we in een taxi gestapt en naar het busstation gegaan om onze semicama bus te halen. Nog steeds niet geheel gelukkig met het feit dat het geen cama is stappen we in. Het is in ieder geval niet warm in de bus (helaas hebben we ons stiekem wel een beetje gekleed op een warme bus, dus het wordt wel graaien naar vesten, jassen in mijn geval sokken en in het geval van marloes sok) en dat is wel een voordeel.
Als we eenmaal goed en wel onderweg staan staan we ook weer redelijk snel stil. Het duurt even maar dan worden er opeens allemaal dienbladen uitgedeeld en krijgen we een bakje eten (stokbroodje, mayo en puddinkje) en even later wordt er lasagna uitgedeeld. Warm eten, wooohooo! Das dan wel weer een pluspunt (samen met het feit dat we niet wegstomen). We eten allebei alleen de eerste twee lagen van de lasagne omdat daarna een laag gamon (ham) komt en daaronder voornamelijk vettigheid zit. Maar die eerste twee laagjes zijn prima te doen.
Hierna wordt er een film opgestart, maar ik dommel al in slaap. Tijdens de reis word ik een paar keer wakker en zie dat we redelijk hoog de bergen in gaan. Hoofdpijn blijft helaas aanhouden en mijn oren zitten ondertussen helemaal dicht.
Rond half acht komen we met de bergen aan onze rechterkant aan in la Rioja. Hier blijkt onze bus naar de daadwerkelijke eindbestemming ( Villa Union) net een half uurtje weg te zijn.
We kopen dus eerst maar even ons retourticket naar Buenos Aires (wooohooo, eerste klas..... ziet er top uit op het plaatje, ben heel benieuwd in het eggie.... als er nog genoeg ruimte is en we vergeten het niet proberen we wel een filmpje te schieten), vervolgens het ticket naar Villa Union voor half een en vertrekken dan richting het ontbijt. De overige uren zijn we van plan hier in het internetcafe te doden. Helemaal naar de stad gaan hebben we niet echt veel zin in.
We hebben nog geen idee hoe het zit met internet en dergelijke in Villa Union (we hebben nog niet eens een idee hoe we bij ons hotel komen, want dat heeft het duisteren adres van route nacional 76) dus wellicht tot in Bs As... en duimen jullie even voor ons dat het morgen gewoon droog blijft en niet als een gek gaat regenen?????

No comments: