Nov 14, 2005

Chad Hedrick verpulverd oud Nederlands wereldrecord

Eindelijk werd er weer een wereldrecord verpulverd. Ging het de laatste jaren telkens met kleine beetjes, nu is er een wereldrecord met ongeveer vijf seconden verbeterd. Verpulverd. Heerlijk. Hersman voorspelde al dat Hedrick de grootste kanshebber was als drager van een eventueel nieuwe wereldrecord en hij kreeg gelijk. Spannend was het wel, met een stel irritante Noren en een nog irritantere Amerikaan (Davis in de B-groep). Ik heb Hedrick nog nooit zo blij gezien! Als ie had kunnen huppelen in beeld had ie het gedaan en als de verslaggever een vrouw was geweest had ie die waarschijnlijk gezoend. In plaats daarvan keek ie strak in beeld met zijn gebleekte en bijgewerkte tanden. Hij zal ook wel gedacht hebben: daar zit vast wel iets leuks aan de andere kant van dat scherm dat straks ook in Heerenveen is..... Verheijen was er heel dicht bij, maar op de een of andere manier haalt die het altijd net niet. Of in iedergeval niet op het juiste moment. Nu is het juiste moment dit jaar natuurlijk ook pas tijdens de Olympische Spelen en werd er door Krook terecht gezegd dat we nu nog niet mogen roepen dat de Nederlanders bagger en waardeloos zijn ( al houd ik wel van de underdog positie). De Amerikanen en Canadezen zijn al wat meer gewend aan de hoogte en daarbij zijn er landen waarbij de schaatsers zich al kunnen kwalificeren voor de OS. Die hebben dus een heel ander schema. Veel Nederlanders zijn nu nog vol in training en hebben hun piek bij de OKT en de OS liggen. Maar er moet gezegd worden dat ik in een Olympisch seizoen altijd aan de Nederlandse medaille spiegel denk en dan alleen voor Nederlanders juich. Of het moet hier de Jong of Kleinsman betreffen. De Jong lijkt al wel 35 en is media slash aandachtsgeil en mag van mij door het ijs zakken en waarom die Kleinsman in godensnaam op de 1500 meter moest starten weet ik ook niet, hadden we echt helemaal niets beters dan dat geval?
Nou ja, het schaatsseizoen is weer begonnen en het houdt mijn gemoederen aardig bezig! (voor verslag van de wedstrijd zie Anna's site)
for English/ Dutch spoken video, click here (go for mediatheek on your right).

7 comments:

Anonymous said...

Hahaha, geweldig je omschrijving van hoe blij Chad was!

Het is Nederlandse pers eigen om altijd te zeiken: als ze superieur zijn, is het niks waard omdat er te weinig concurrentie is. Als ze de podiumplekken moeten afstaan is t ook een schande want dan kunnen onze verwende schaatsers met alle luxe die ze hebben niet eens presteren.

Ik vind het momenteel leuk en spannend wat er binnen het schaatsen gebeurt. En ik vind dat de NOS zn best moet doen om die nieuwe noor zonder mutsje in beeld te brengen!

Liselotte said...

ja, die ziet er lekker uit he?!?

Anna said...

Over het bezorgd zijn, wat betreft de 1500m kan ik het me voorstellen, daar scheelt het 2 seconden met de winnaar.
Maar op de 5k zijn er toch wel wat Nederlanders die het netjes hebben gedaan. Verheijen megagoed, en Sven Kramer die terwijl ziek, toch erg goed rijdt.
Nee de problemen liggen tot nu toe alleen bij de 1500m. Volgende week zien we of we ons nog meer zorgen moeten gaan maken.
Wat de dames betreft, daar hebben we toch altijd problemen om met de top mee te gaan dus dat is niets nieuws onder de zon

Liselotte said...

laten we eerst ff kijken wie er nog meer als een gek achter hem aan gaan rennen, volgens mij zijn er namelijk een aantal kippen en hazen actief in het veld....En als zijn aandacht net zo scherp is als die van Even, dan moet ik er nog ff over na gaan denken...maaar brainstormen kan nooit kwaad, vooral met wat alcohol en wat slaaptekort in het spel kom je altijd tot ludieke banner teksten...

Liselotte said...

nou ja, we kunnen in iedergeval actief blijven springen voor JR, want zijn tijden zijn nog niet zo best, dus met een beetje "geluk"(het klinkt wat lullig) gaat het nog goed met zijn arrogantieniveau. Hoe dat precies met Noren gaat weet ik neit, want die zijn al onpeilbaar voordat ze "bekend" zijn....

Anna said...

Noren vinden zichzelf nogal belangrijk. Vind je het gek, dat kippenhok breid ook alleen maar uit en die steken iedereen aan... Maar het nieuwtje, de eskimo, ziet er nog braaf uit. Dus for the time being. Alleen jammer dat die 'for the time being' voor ons misschien pas in maart is. Heel goed de startlijst voor 1500m HV december bestuderen en dan nog maar eens het e.e.a. overwegen.

Liselotte said...

ja, das idd nog een optie....