Nov 16, 2005

Het mooie van de herfst...

ondanks de vele minpuntjes, heeft de herfst ook wel een aantal zeer mooie puntjes. Zo is er de periode dat de bladeren van de bomen mooi van kleur veranderen. Dat zie je vooral mooi op de Veluwe. Eind september en begin oktober is heteen feest om met de auto van Amersfoort richting Apeldoorn te rijden (als het licht is). Dit haar heb ik het helaas gemist, maar ik vind het altijd prettig om te bekijken. Het is een zeer fotogeniek tafereel.
Ook prachtig zijn de "luchten". Maandag hadden we een geweldige zonsopgang boven het Naardermeer. De lucht was dieproze en maandag avond ging de zon prachtig onder met Amsterdamse huizen als decoratie. De lucht had diverse schakeringen blauw, geel (tot goud) en roze....ik zou er uren naar kunnen kijken en honderden foto's van kunnen schieten. Maar ook vanmorgen toen het licht werd was de lucht prachtig. Een deel van Amsterdam was bedekt met een donkere dreigende lucht terwijl de andere kant veel lichtere wolken boven haar stadsdelen had hangen.
Met dit weer mis ik gewoon de mogelijkheid om lekker op je paard te stappen en in de miezer regen uit te waaien en te kijken naar al het moois wat de Nederlandse natuur biedt. Nou ja, genoeg sentimenteel natuurgesnif, terug naar de stapel werk op het bureau!

No comments: