Dec 8, 2005

Amerika buigt een beetje....

Mevrouw Rice schijnt te zijn gebogen voor druk uit Europa en uit eigen land. Nou dan is het wel een heel klein buiginkje. Ze heeft bekend gemaakt dat Amerikaanse functionarissen geen mensen meer mogen martelen. Dit gold al voor Amerikaans grondgebied, maar nog niet voor ander grondgebied. Nu wel. Gelukkig verstrekt Amerika "buitenlanders met vlugge vingers" immuniteit. Zo kunnen mensen alsnog in opdracht gemarteld worden, maar gebeurt dit niet door Amerikanen. Eigenlijk is er niets verandert, alleen dat men eigenlijk toegeeft dat men toch wel aan het martelen was... En ook dat mogen we geen echt nieuws meer noemen.
.
Verder heb ik twee berichten over mijn momenteel favoriete stad Buenos Aires in de ochtendkrantjes mogen ontdekken. Eén dat een biddende vrouw de dood vond omdat een raam van 4 meter hoog (in een kerk) naar beneden viel en twee omdat Maxima er is en die erg vriendelijk ontvangen wordt. Niet dat dat nou weer verbazingwekkend was. Ik was helemaal verbaasd over de grote hoeveelheid mensen die haar kennen (al moet je wel het hele koninklijke gebeuren uitleggen) en het feit dat ik in een winkelcentrum opeens een hele badlijn voor kinderen tegenkwam die was uitgebracht voor de geboorte van Amalia (je zou denken voor Alexia, maar het was nog voor de eerste).
.
Verder speelde Ajax gisteren een niet zo lekkere wedstrijd (heb het overigens ook wel eens slechter gezien) en hebben Carl Verheijen en Sven Kramer stalorders gekregen. En dan nu weer aan het werk!

No comments: