Mar 19, 2006

Formula 1 Malaysia: Renaults' Angels


Zo, tweede race van de Formule 1. Gisteren in slaap gevallen voor de tv, voor het schaatsen, dus ik heb weer het een en ander gemist. Maar de start van de formule 1 krijg ik mee, en wat een topstart voor de Fernando Alonso fans!

Alonso haalt zo iedereen in en gaat de eerste bocht in als derde en Kimi Raikonnnen vliegt er heel snel uit. Ik zit, ondanks het vroege tijdstip, te juichen, schreeuwen en springen op de bank. Dit is lekker wakker worden!Als iedereen lekker bezig is komt er opeens een enorme rookwolk voorbij. Nick Rosberg. Jammer, want die is tot nu lekker bezig!
Na tien rondjes vliegt ook Coulthard eruit... tjsja, zogaat het snel. Liuzi rijdt al met zes rondjes achterstand rond....Als het zo nog gaat regenenwordt het waarschijnlijk een enorm zooitje....
En hup, binnen 20 ronde vliegt ook Webber eraf. Dit is bijna niet leuk meer.
Het enige waar men momenteel mee bezig is, is te kijken hoe vaak Trulli op een bepaald punt wordt ingehaald. In ronde 17 zitten we al op 3 mensen, en dat is natuurlijk wel erg. Of er is iets mis met je auto, of je mist toch net een beetje guts.
Na 21 ronde valen de eerste druppels naar beneden en nu is de vraag of het gaat doorzetten. Dit zet helaas niet door. Er blijven wat druppeltjes vallen, maar dat heeft geen invloed op de wedstrijd. Het middenstuk is behoorlijk saai. De top 4 rijdt eigenlijk hetzelfde en er is weinig te beleven. Af en toe is er wat veel verkeer. Geen spectaculaire acties meer. En terwijl ik dit denk gaat Klien er ook uit...op hoeveel uitvallers zitten we nu? Oh en meteen krijgt Barichello een stop en go panelty. En er zijn nog 20 rondes te gaan.
Ook het laatste deel is weer saai. Goed, maar oersaai. Voornamelijk gezemel over de vleugels en dergelijke van Ferrari. Die auo's worden toch van te voren ook bekeken? Hoe kan dit nou opeens een probleem zijn. Wat een gedoe zeg. En terwijl ik dit zeg ploft Heidfeld... Nou ja.
Nou ja, verder weinig te melden. Als eerste gaat Fisichella over de finish, kort gevolgd door Fernando Alonso. De pole en de overwinning worden opgedragen aan een vriend van Fisichella, die afgelopen week is overleden.
Oh, en natuurlijk niet te vergeten, de derde plek voor Button. Niet de gehoopte overwinning (van zijn kant natuurlijk) maar wel weer op het podium, en dat is natuurlijk ook goed!
Renaults' Angels - www.fernandoalonso.com

1 comment:

Anna said...

Dat was zeker goed wakker worden!
Hoewel ik helaas 8 uur niet heb gered, dus ik zag het op teletekst.
Vanmiddag kon ik ook niet kijken dus heb het opgenomen voor morgen. Niet dat het dan nog erg interessant is, maar wil die start enzo nog wel ff zien.
Goed seizoensbegin van Alonso. En ook leuk voor Fisichella, won hij vorig jaar ook niet in Maleisie?