Apr 21, 2006

En wat zijn we aan het einde van de dag nou vergeten? (Genua update nr. 9)




Zaterdag 15 april

’s-Morgens staat er een lekker ontbijtje voor ons klaar. Het weer valt een beetje tegen, maar ja er is ook regen voor vandaag voorspeld. Na het ontbijtje gaan we op weg naar het stationnetje. Allereerst kopen we kaartjes voor morgen. We moeten de trein van 9.32 halen. Dat klinkt niet heel erg vroeg, maar ja op vakantie is dat wel erg vroeg. In het koffiewinkeltje ernaast haalden we buskaartjes en niet veel later sprongen we in de bus. Vandaag op weg naar Oneglia…om wat te shoppen en om het olijvenmuseum te bezichtigen. Eenmaal aangekomen in Oneglia dwalen we wat door de straten. Heerlijk lopen we inde galerijen. Allereerst zijn we langs het meest favo café in Imperia, café Piccarda gelopen. Piccarda is bekend om zijn taarten, ijs en koffie. Jong en oud rijk en minder rijk hangt daar rond. Terwijl we er langs liepen zagen we echt heerlijk ijs in de vitrine… voor aan het einde van de dag. Vervolgens lopen we langs nog wat winkeltjes voordat we Sisley tegen komen. Een enorm gaaf pak hangt daar, maar dat past niet. Enorm balen, want ik wilde een mooi pak aan mijn garderobe toevoegen. Misschien is het ook in Nederland wel te verkrijgen. Wel heb ik nog een zwarte blouse meegepakt. We lopen verder en komen langs een pleintje met de kaart van Oneglia (Imperia) op de muur. We maken er snel een foto van en komen op een marktje terecht met de meest lekkere vruchten en ingemaakte spulletjes. Het liefst zou je er tassen vol van meenemen. Dat zou dan idd het voordeel zijn van met de auto op vakantie gaan. We slaan een enkel potje in en lopen verder om een leuk eetcafeetje te vinden. En tot onze verbazing vinden we een leuk tentje aan de haven. We zakken neer en bestellen. Ik inktvisjes en San tartaar met artisjok…of omgekeerd. Maakt ook niet echt uit, we splitsen toch. We hebben ook twee pizza besteld, maar als men maar met een pizza komt (die we ook delen) en nummer twee lijkt maar niet te komen vinden we dat niet heel erg. We hebben nl ook al een half brood man gemaakt. Eindelijk was er lekker (niet uitgedroogd) brood en dat konden we niet laten staan… Aan het einde moeten we wel even duidelijk maken dat we maar een pizza hebben gekregen.

Als we weer buiten staan en langs het marktje lopen is dat opgebroken en ook alle winkels zijn dicht. Oh ja, waar ook… siësta time tot half vier. We wandelen wat rond en zien dat een andere ijswinkel open is….daar bestellen we een ijsje. Halverwege het ijsje heb ik (en San ook) er spijt van. Het ijs is helemaal niet zo lekker. De ijswinkel in Apeldoorn is 10x zo goed. En we besluiten (als in ieder geval ik misselijk wordt) het maar weg te gooien. Heel jammer. Ik had hetzelfde heerlijke ijs als in Argentinië verwacht, dat was toch Italiaans ijs zei men…. Even later gaan de winkels open en schuiven we bij Benneton naar binnen. Daar schaf ik een net zwart jurkje aan. Altijd goed. Zwart jurkje schijnt bij de basiscollectie te horen. Al is ie meer zakelijk dan sexy…. Nou ja, met het gebrek van een pak kan dat nooit kwaad. Maar verder weinig zinnigs. Ook in andere winkels komen we niets tegen. Niet echt verbazend, want de vrouwen hier (en de mannen ook) zijn slechter gekleed dan de vrouwen in Nederland. En dan heb ik het nog niet over de schoenen. Ook grote tegenvaller. Had verwacht dat die wel goed zouden zijn, maar nee… de enige leuke hebben stilettohakken… en ik weet niet of dat nou zo goed voor mijn no claim zal zijn.


Eenmaal buiten (buiten de galerijen, zie foto) ontdekken we dat het regent…brrr.. we besluiten dat we genoeg hebben geshopt en gaan op zoek naar een bushalte (waarvan we zeker weten dat ie de goede kant op gaat…een rotonde is daar dus geen geschikte plaats voor). Het is een klein stukje lopen, maar gelukkig hadden we paraplu’s bij ons. Onder het lopen ontdekken we dat de eigenlijke reden om hier heen te gaan het olijvenmuseumpje was…beetje jammer dus, want dat hadden we mooi inde pauze kunnen doen. Maar het is een leuk dorp, dus wie weet de volgende keer. Misschien vergeten we het dan niet….

Terug in het deel van Porto Mauritzio lopen we terug naar de B&B en lezen we nog iets voordat we voor de tweede en laatste keer naar Metz gaan. Meer daarover in de volgende post (Genua update nr. 10)

No comments: