Nov 26, 2006

James Bond: Casino Royale

Gisterenavond besloten om naar de film te gaan en dan maar meteen ff naar James Bond te gaan om alle andere mannen ff uit ons hoofd te bannen. Linda haalde de kaartjes. Helaas was er alleen nog plek voor de film van 23.00u. Rond tienen ff afgesproken, fiets in de stalling gezet (wist niet dat Pathe de munt een fietsenstalling had...) om wat te drinken en een half uurtje later zijn we naar de bios gegaan. Ik was de gehele week al wat vermoeid, dus het viel me niet geheel mee om rond tienen weer op gang te komen, maar na en drankje in de kroeg ging het wel weer. Anyway, na wat wachten (we mochten de zaal maar niet in....) en een ruim reclameblok (25 minuten) begon de film.
Allereerst herkende we het Bond muziekje niet... Stonden die dingen normaal gesproken niet al weken van te voren in de top40 ... en vervolgens begon de film.
In het begin was het allemaal wat vaag. Bond was minder trefzeker (omdat het de eerste is?) en hoe zat het nou met de eerste Bond en dan vervolgens wel geheel in moderne tijd? Het duurde even 15 minuten voordat dat gesettled was. Ondertussen moest ik ook ff wat hoogtevrees momentjes wegwerken...en dat terwijl ik alleen zat te kijken (mietje dat ik ben). hierna was ik klaar voor de rest van de film... nou ja, totdat Bond z'n shirtje uit trok. Of het hoofd van Daniel Graig is te klein, of z'n lichaam is te gespierd. Ik zat te griezelen bij de liefdesscenes (ik zou er niet aan moeten denken dat hij mij zou aanraken) maar de film zelf is op zich goed. Eerlijke gevechten zonder al te veel poespas (ik hoop voor ze dat ze het niet tien keer hebben meoten over doen, wat een lange stukken hardlopen....pfff), de pokerscene blijft op de een of andere manier spannend en de martelscene (gok dat de mannen het erg zwaar vinden hier naar te kijken) is goed in elkaar gezet.
Kort samengevat? Bond is geen sexy Bond, dus daarvoor hoef je er niet heen, maar Bond is wel een goede vechtmachine zonder al te veel trucjes en veel oogcontact en redelijk veel praatmomenten. Zo wind hij er geen doekjes om dat hij Bond is. Beetje vaag is de hartstilstand scene, maar de moet je zelf maar ff beoordelen .... Eind goed al goed, ben benieuwd naar z'n tweede film, want die schijnt ie te gaan maken.
Om kwart voor twee liepen we de Pathe uit en hebben we nog even twee drankjes gedaan. Half vier was ik weer terug in huis en ben ik lekker mijn bedje in gedoken totdat er vanmorgen iemand met een bladblazer aan de slag ging... Gaaaap.....

No comments: