Mar 9, 2007

Spanning, sensatie en een nieuw WR ... 34.25

Ik was niet van plan nog een stukje te schrijven, maar doe het toch maar.
Na een beetje teleurstellende 3 kilometer van de vrouwen (naast het zilver van Renate Groenewold natuurlijk, want dat was echt super) ging het programma weer verder met de tweede 500m voor de mannen. Deel een was al spannend maar deel twee zou nog veel spannender worden.
Wat viel er op?
* Mike Ireland lijkt weer terug te zijn. Wat een goede opening! Jammer van de misstapjes en ik hoop dat ie zichzelf niet te veel pijn heeft gedaan met de val
* Een slechte opening voor Bos, maar wat een enorm goed rondje! Jammer dat ie geen goede opening heeft dit jaar.
* Weer een 34iger voor Jan Smeekens .... Top!
* Kato leek weer even terug te zijn en op weg naar een nieuw wereldrecord, maar helaas ..... toch een mooie eindtijd
* Kip Carpenter reed zijn PR er eindelijk weer een keer aan
*Oikawa had een superopening, maar kan het helaas niet afmaken en lijkt zich te verontschuldigen ... maar wordt toch overall tweede...
* Tucker Fredericks valt jammergenoeg tegen en wordt weggereden maar mag mee naar het podium als de nummer drie van de wereld op de 500m (dus toch geen slechte rit).
* K-S Lee opent vreselijk snel, rijdt een geweldige bocht en verslaat Tucker met grote cijfers en rijdt een wereldrecord en wordt hiermee de nieuwe wereldkampioen ... wow wat een enorme rit en wat een snelheid!! (34.25)
* Lobkov start prachtig, slechte eerste 100 meter en verliest alles door met zijn hand aan het ijs te moeten ... zo jammer!
Al met al, is dit de laatste dag was geweest, was het een super einde van het officiele schaatsseizoen geweest. Ik ga nu een beetje bijkomen van het geheel en dan naar bed want ik moet er morgen weer vroeg uit!

1 comment:

Anonymous said...

I think we had a total of 8 WR's in all this weekend. Can you believe it? You all really missed out. I didn't even have any bad run-ins. I did, however, see all of my "enemies", if you will. There were no negative words said, and no one was injured. I took close to 4000 pics, give or take. It may take until next season to get everything sorted out, but I will definitely have a nice archive for the next few interviews.

Tjuus!!!!