Oct 22, 2008

Dag 65: de charme van Buenos Aires

22 oktober

De charme van Buenos Aires is niet alleen dat het gisteren tot een uur of vijf goot van de regen en donderde van het onweer en van het een of het andere moment de zon ging schijnen en de mussen weer bijna dood van het dak vielen, maar het zijn wel van die kleine dingetjes.
Vanmorgen om tioen uur stapte ik de metro in. Die vulde zich binnen een paar haltes redelijk snel. Alle zitplekken waren natuurlijk gevuld en ook het gangpad stond aardig vol (ik stond netjes zonder handjes..... goede evenwichtsoefening) en opeens wurmt zich een mevrouw zich langs iedereen, vertelt een kort verhaaltje en begint op haar viool te spelen en probeert vervolgens haar CD a 20 pesos te verkopen. Niemand koopt dat, maar wel veel mensen hebben kleingeld in hun zakken en geven dat dan.... Het heeft toch zo zijn charme, of niet?
Maar zoals gezegd schijnt de zon weer, dus vandaag ga ik wederom proberen naar de dierentuin te gaan. Morgen meer.
PS: Een brief per koerier laten versturen van Argentinie naar Nederland is iets wat je niet wil.... het kost meer dan 60 dollar! Vrijdag ga ik even kijken of Fedex toevallig net iets goedkoper is dan DHL.

No comments: