Nov 6, 2008

Dag 78: De 7 meren

Vanmorgen er weer bijtijds uit, want we worden rond acht uur opgehaald. Het ontbijt staat nog niet klaar, dus we krijgen een pakketje mee. Met hierin de meest lekkere soort cake die ik in een tijd gegeten heb (die van carmen is ook lekker, maar deze heeft iets winterigs, en dat past hier wel) en een appel. Helemaal goed.
In de auto zijn wij de tweede die men ophaalt en is er nog een lijst te gaan. Als iedereen rond negen uur in de bus zit vertrekken we richting Villa la Angostura. Hier stoppen we even voor de wc en een kop koffie. en vertrekken daarna weer. We pakken een ripio en rijden langs de meest mooie uitzichten en plaatjes. We stoppen bij een drietal van de zeven meren, maar dat is natuurlijk veel te weinig. Dit landschap is prachtig en het is wel duidelijk waarom ik recht in mijn gezicht werd uitgelachen toen ik vertelde dat we hier twee volle dagen en twee halve dagen zouden zijn. Je kan hier makkelijk drie weken rondwandelen en van het ene prachtige uitzicht in het anderen blijven vallen. Als je maar eigen vervoer hebt en tijd om heerlijk langs het water en door de bergen te gaan wandelen. Nou ja, wie weet komt er nog een keer een reis vier deze kant op in de herfst.....

We schieten tijdens de stops wel een paar mooie plaatjes, maar het is een beetje irritant om te horen dat we in San Martin twee uur stoppen om te luchen. Wederom een niet zo interessant stadje waar je niet zo bij het water komt (nou ja... eigenlijk wel, maar wij geven de hoop een blok voor het water op, stom). Wel kopen we heel wat submarinos in, om straks in het koude Nederland wat vrienden te kunnen vermaken tijdens het kijken van de foto`s en het aanhoren van alle verhalen (voor de verduidelijking, een submarino is een mok hete melk waar je een brok chocolade ingooit wat langzaam smelt..... en dus zinkt....).
Hierna rijden we tot onze verbazing volgens dezelfde route weer terug. Huh, dat stond niet in de beschrijving. Ach wat. We kijken een beetje naar buiten, dommelen wat weg en stoppen vervolgens weer bij het dorpje van de eerste stop. Hier wandelen we wat winkels in en uit en huppen vervolgens weer in de bus om terug te gaan naar de hosteria.
Het avondeten doen we bij een lokaal tentje. Een van de klanten (er komen voornamelijk mensen voor het afhalen van eten) hoort ons Nederlands spreken en weet drie woorden te fabriceren.... heeft een tijdje in
Na een lekkere pizza wandelen we door de koude wind terug naar de hosteria en lezen in bed nog een paar bladzijdes.

No comments: