Nov 6, 2008

Dag 77: Op naar koelere luchten

3 november

Vanmorgen vroeg het bedje uit gerold om te douchen en de laatste spulletjes in te pakken. Hierna snel even een klein ontbijtje naar achteren gegooid en daarna de tassen in de taxi gegooid en vertrokken richting het nationale vliegveld. Dat ligt midden in de stad en is dus relatief gezien lekker dichtbij.
Omdat we al webcheck-in hebben gedaan mogen we meteen vooraan in de rij en zijn we dan ook binnen vijf minuten ingecheckt en onze tassen kwijt. We kunnen in een keer door naar boven waar ik snel nog wat foto`s schiet van het uitzicht op downtown.
We kijken even naar de vertrektijden en zien dat de landelijke vliegmaatschappij een vlucht om dezelfde tijd heeft als wij met LAN vliegen, maar dat zij al ruim 1,5 uur vertraging hebben. Wij vertrekken op tijd en om 9.15 zien we Buenos Aires langzaam onder ons vervagen. Op naar koelere luchten dan maar.
Een krappe tweeenhalf uur later staan we op het vliegveld van Bariloche. Tijdens de landing geen enkel huis in de nabije omgeving te zien. Alleen bergen en hier en daar een besneeuwde bergtop. Heel mooi, maar waar is Bariloche?
Dertig minuten met de auto verder hebben we Bariloche ontdekt. We rijden door het centrum naar kilometer 4,3 voor onze hosteria en vallen neer op onze bedden. Beetje uit het centrum maar ziet er wel goed uit.
Als we gesettled zijn pakken we de bus richting de stad en stappen op goed geluk uit de bus als we denken dat we ongeveer in het centrum zijn. Klopt ook wel ongeveer. Volgende stap is op zoek gaan naar een excursie naar de 7 meren en naar Bosque de Arrayanes.
Dit gaat wat moeilijk, want overal zijn de tours in het spaans. Na een aantal pogingen besluiten we voor de spaanse te gaan (privetour in engels is twee keer zo duur) en boeken we bij Turisur.
Hierna vallen we voor een submarino en wandelen we nog wat rond voor wat foto`s (wat een ontzettend mooi meer, maar wat een hoge golven) voordat we terug gaan naar onze buitenwijk en eten bij Tio Jose.

No comments: