Nov 15, 2008

Dag 88: Feel that traction

14 november
Vanmorgen bijtijds het bedje uitgerold om even bijzonder snel te douchen en mij klaar te maken om het reisbureau te bezoeken.
Ik wil paardrijden boeken, Esther heeft voor morgen al een andere tour naar de pinguins, samen willen we een tochtje op het beaglekanaal boeken en we willen kijken of we naar de bevers kunnen.
Paardrijden gaat lastig, maar kan uiteindelijk privetour van 2 uur boeken, bevers zit volgeboekt voor de komende paar dagen en het boottochtje van een halve dag is geen enkel probleem.
Half tien staan we weer buiten. Vervolgens is het wachten op Daniel, de Zwitserse vriend van Esther, die opeens met een Jeep voorrijdt. Niet direcht het kleine volkswagentje wat we afgesproken hadden, maar Jeep is fine too.
Al snel scheuren we wat rond om een tankstation te vinden met Daniel aan het stuur die flink de verkeerde kant op rijdt en Esther achter de kaart voorin die roept dat we moeten stoppen om te kijken waar een tankstation is en dat we beter kunnen omkeren.
Uiteindelijk gaan we voor dat en rijde nwe terug waar we het tankstation vinden en volladen.
Hierna leggen we de 12 kilometer naar het park af en rijde nwe naar binnen. Geheel argentijns is men bezig de weg te herstellen, dus we kunnen eerst alleen maar een kant op. Hier aangekomen glibberen we een paadje op en af om diverse keren bij de kust te kijken. Vervolgens glibberen we weer terug en halen we een stempel voor ons paspoort en stappen we weer in de auto.
Het park valt tot nu toe wat tegen. Ik had verwacht het zelfde landschap als in geheel tierra del fuego tegen te komen, maar dit doet Zwitsers aan... bergen, met bomen en zeer heldere niet al te diepen meren. Mooi, maar na wat we al gezien hebben en wat we verwacht hadden toch een beetje een tegenvaller.
Als we alle kanten van het park bezocht hebben en lekker door de modder hebben lopen scheuren met de 4wheeldrive keren we terug om een wat blubberige auto af te leveren en zlef op zoek te gaan naar een restaurant. We vallen uiteindelijk bij een redelijk prijzig, maar zeer goed visrestaurant binnen. Ik ga voor zeevruchten (king crab, mosselen, inktvis en octopus, en diverse schelpdieren) met rijst en krijg het ongeveer tot de helpft op. Het is heerlijk!
Hierna doen we nog een drankje en darna duik ik in bed.

No comments: